Sådan starter du et program på systemstart i Mac OS X

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Mac-brugere kan finde det nyttigt automatisk at starte et program ved systemstart af Mac OS X. Dette betyder grundlæggende, at så snart Mac'en er færdig med at starte, vil de godkendte autostart-apps åbne sig selv, når brugeren har logget på Mac'en og Mac OS-skrivebordet er vist. Du kan tilføje så mange apps, som du vil, til den automatiske startliste, men det er bedst at bruge denne funktion forsigtigt, så du ikke unødigt bremser computerens opstartstid.

Vi viser dig, hvordan du starter programmer ved systemstart af MacOS X, og hvordan du fjerner Mac-apps fra den automatiske startliste.

Du kan vælge et hvilket som helst program, der skal starte automatisk ved systemstart af Mac OS X med dette trick. Generelt er dette mest velegnet til hjælpeapplikationer og små apps, der ofte bruges.

Sådan åbnes et program automatisk ved opstart af Mac OS X

  1. Åbn Systemindstillinger fra  Apple-menuen
  2. Vælg "Brugere og grupper" (eller på tidligere versioner af Mac OS X, klik på ikonet "Konti")
  3. Gå nu til fanen "Loginelementer"
  4. Klik på "+"-ikonet i nederste hjørne – ELLER – træk og slip applikationen for at starte ved opstart til denne skærm med loginelementer
  5. Nu vil du se applikationsmappens indhold foran dig, bare rul igennem og vælg den applikation, du vil indlæse ved start, og klik på "Tilføj" for at vælge den app, der skal åbnes ved opstart af Mac

Når du har konfigureret dine automatiske apps til at åbne ved opstart og login, er du færdig og kan lukke ud af Systemindstillinger. Så enkelt er det, at de apps, der er på listen over loginelementer, åbner sig selv umiddelbart efter systemstart.

En anden metode er at starte et program og højreklikke eller Ctrl-klikke på dets ikon i Dock og vælge "Åbn ved login". Dette vil automatisk føje det til listen over loginelementer.

Dette kan være en meget praktisk funktion, selvom det også kan sænke Mac-starten, så vær forsigtig med at tilføje for mange programmer til denne liste.

Du kan også bruge denne Login Items-liste til automatisk at oprette forbindelse til netværksdrev ved login og opstart af Mac OS X ved hjælp af en to-trins-proces eller et Automator-monteringsscript.

Fjernelse af et program fra den automatiske startliste for Mac OS X

Besluttet, at du ikke vil have en app til at åbne sig selv ved opstart af Mac OS X? Det er ok, det er nemt at fortryde:

  1. Tilbage i systemindstillingerne for "Brugere og grupper", gå til Login-elementer igen
  2. Vælg den app, du vil stoppe med at starte ved login, klik på den, og tryk derefter på Delete-tasten, eller tryk på minusknappen for at fjerne den fra den automatiske login-liste
  3. Luk ud af systemindstillinger i Mac OS X

Bemærk, at hvis du afinstallerer et Mac-program, vil det også blive fjernet fra startlisten, men nogle gange kan et hjælpeelement h alte bagud.

Ændringer er øjeblikkelige igen, men træder i sidste ende i kraft ved næste opstart, login eller opstart.Du kan fjerne enhver applikation fra lancering ved login ved at klikke på "-" ikonet. Til fejlfindingsformål eller for blot at fremskynde en Macs opstartstid, kan du også midlertidigt deaktivere Mac OS X-loginelementerne ved at holde Shift-tasten nede på det rigtige tidspunkt.

Denne funktion er i alle versioner af Mac OS og Mac OS X, fra MacOS Catalina, macOS Mojave, High Sierra, Sierra, El Capitan, Yosemite, Mavericks, Mountain Lion, Snow Leopard, Tiger, du name it, det er der og har eksisteret siden de tidligste dage af Mac OS X, men gamle vaner kan være svære at bryde. Jeg havde for nylig en, der klagede til mig over, at de ikke kan finde ud af, hvordan man starter et program ved opstart i Mac OS X, de sagde "det var så nemt i Mac OS 9, du har lige droppet et alias i Startup-mappen, og det var Færdig." Ja, det var meget nemt i Mac OS 9, men det er lige så nemt i Mac OS X, hvis du ved, hvor du skal lede. Nu ved jeg, at nogle af jer siger, at dette er super simple ting, men til nogen, der ikke har gjort det eller konfigureret dette før, er det kun enkelt, efter at de har fået vist, hvordan man starter apps ved opstart som denne.

Sådan starter du et program på systemstart i Mac OS X